Viimeisimmät artikkelit

Erilaiset kahvit ja kahvityypit
  • 21 Sep, 2022

Oletko milloinkaan kokenut valinnan paljoutta, kun olet mennyt kahvilaan? Niitä on pitkä lista ja erilaiset kahvit kuulostavat mielenkiintoisilta, mutta uskaltaako niitä maistaa? Mitä, jos valinta on väärä? Lista on niin pitkä, että tähän tekstiin ei kaikkia vaihtoehtoja saa edes mahtumaan. Poimitaan silti muutamia. Sitä ennen kerrotaan lisäksi, että kahvityyppejä on paljon ja ne tuovat oman lisänsä siihen, onko kahvi niin sanotusti hyvää vai maistuuko se joltakin, mihin ei ole lainkaan tottunut.

Ota valurautapata nuotiolle mukaan
  • 01 Aug, 2022

Luonnossa retkeilyn yksi kohokohta on nuotion sytyttäminen ja kahvin keittäminen, makkaran tai leivonnaisten paistaminen tai jopa ruuan laittaminen. Kokkailuihin ulko-oloissa on monia keinoja, joten miksi pitäisi kantaa painava valurautapata nuotiolle? Jos kävelymatka nuotiopaikalle ei ole pitkä tai jos mukana on useampi ihminen, voidaan löytää tästä uurastuksesta selviä hyötyjä, joita kannattaa punnita. Valurautapata on nimittäin hyvin monikäyttöinen ruuanlaittoväline, etkä välttämättä tarvitse mukaan mitään muita valmistusastioita. Tuo valurautapata nuotiolle, kun keität koko poppoolleValurautapadan hyödyt nuotiokäytössä ovat ylittämättömät.

Tummapaahto sopii nautiskelijalle
  • 17 Jul, 2022

Me suomalaiset juomme eniten kahvia maailmassa ja kahvi kuuluu meillä niin arkeen kuin juhlaan. Suomessa perinteisesti suosituin kahvipapujen paahtoaste on vaalea, muualla maailmassa tummapaahto on suositumpaa. Kahvi voi olla paahtoasteeltaan vaaleaa, keskipaahtoista, tummaa tai erittäin tummaa. Paahtoaste riippuu paahtamiseen käytetystä ajasta ja lämpötilasta. Se vaikuttaa kahvin makuun ja vasta raakojen papujen paahtaminen tuo esiin kahvin hienot aromit ja sen eri vivahteet. Tummapaahto on aromaattisen ja täyteläisen makuinenVaikka vaaleapaahtoinen kahvi on ollut pitkään kestosuosikkimme, tummapaahtoisen kahvin suosio on nousussa.

Jääteen valmistus on helppoa
  • 28 Nov, 2021

Herkullisen jääteen valmistus on nopeaa ja helppoa. Valmistukseen tarvitaan vain vähän raaka-aineita ja niitä voi myös vaihdella hieman oman maun mukaan. Tarvikkeet löytyvät usein jo valmiiksi omasta kotoa, eikä niitä välttämättä tarvitse edes ostaa. Saat kuitenkin tarvittaessa teetuotteet jääteehen helposti verkkokauppamme kautta. Tämä viilentävä tee maistuu etenkin kuumina kesäpäivinä, mutta moni juo sitä myös vuodenajasta riippumatta. Voit lukea seuraavaksi millä eri tavoin jääteitä voi valmistaa ja mitä kannattaa ottaa huomioon!

Kahvidrinkit sopivat hyvin seurusteluun
  • 28 Nov, 2021

Kahvidrinkit sopivat hyvin ruuan jälkeen, nautittuna esimerkiksi pienen purtavan kanssa tai tilattavaksi vaikka baarista kylmänä talvipäivänä lämmikkeeksi. Kahvidrinkkejä voidaan valmistaa hyvin monenlaisista alkoholijuomista. Reseptejä on monia ja vain mielikuvitus on rajana. Tunnetuin kahvidrinkki on varmasti Irish Coffee. Lämpimät kahvijuomat ovat suosittuja erityisesti kylmän sään aikana, mutta kahvista valmistettuja drinkkejä ja muita juomia tarjoillaan myös kylmänä. Kahvidrinkkejä voi valmistaa tavallisen kahvin lisäksi esimerkiksi espressosta tai cappuccinosta tai muusta erikoiskahvista. Vaihtoehtoja on monia.