Jääteen valmistus on helppoa

  • 28 Nov, 2021

Jäätee lasissa.

Herkullisen jääteen valmistus on nopeaa ja helppoa. Valmistukseen tarvitaan vain vähän raaka-aineita ja niitä voi myös vaihdella hieman oman maun mukaan. Tarvikkeet löytyvät usein jo valmiiksi omasta kotoa, eikä niitä välttämättä tarvitse edes ostaa. Saat kuitenkin tarvittaessa teetuotteet jääteehen helposti verkkokauppamme kautta. Tämä viilentävä tee maistuu etenkin kuumina kesäpäivinä, mutta moni juo sitä myös vuodenajasta riippumatta. Voit lukea seuraavaksi millä eri tavoin jääteitä voi valmistaa ja mitä kannattaa ottaa huomioon!

Jääteen valmistus onnistuu monilla tavoilla

Miten tehdään jääteetä? Sitä voidaan valmistaa kuumahauduttamalla annostelemalla teetä kuumaan veteen kaksinkertainen määrä normaaliin verrattuna ja hauduttamalla teelaadun ohjeiden mukaan. Lopuksi teenlehdet poistetaan ja joukkoon lisätään saman verran kylmää vettä. Lisää myös jäitä.

Kylmähauduttaessa tee taas haudutetaan kylmään veteen, jolloin teelehti tuottaa vähemmän kitkerää katekiinia ja kofeiinia. Teen lehdet annostellaan kuten tavallisessa haudutuksessa, mutta haudutusaika on noin 8 tuntia. Tämän jälkeen lehdet poistetaan ja voit nauttia jääteestä!

Mausta haluamallasi tavalla

Jääteen joukkoon voidaan lisätä juoksevaa hunajaa, sokeria ja sitruunamehua sekä appelsiinia. Etenkin kylmähaudutukseen on suositeltavaa lisätä hieman sitruunamehua. Lisukkeina voi käyttää monia muitakin raaka-aineita oman maun mukaan. Niitä voivat olla esimerkiksi hedelmät, marjat ja yrtit

Osta vaikkapa useita erilaisia teelehtiä ja kokeile mikä niistä on oman makusi mukainen. Voit aina myös yhdistellä eri makuja. Verkkokauppamme tarjoaa myös muun muassa laadukkaat kahvipavut ja kahvitarvikkeet. Saat siis samasta kaupasta kaiken tarvittavan nautinnollisiin ja rentouttaviin tee- ja kahvihetkiin.