Kuppikuumaa.fi
Email tai asnro: Salasana:
tai rekisteröidy
 
UUTUUDET

Eva Solo

LAITTEET
Espressokeittimet
Manuaaliset
Kahvimyllyt
Teelaitteet

TARVIKKEET
Suodattimet
Puhdistus
Knockboxit
Maidonvaahdotus
Tampperit ja matot
Teetarvikkeet
Vaa'at ja mittarit
Varaosat

ASTIAT
Kupit ja asetit
Lasit
Kattaus
Tarjoilu
Säilytys
Keittiötarvikkeet

TEET
Reilut ja luonnonmukaiset
Rooibos

KIRJAT
  Etusivu > TEET > Oolong

Oolong

Chai Earl Grey Kausiteet Kukkaistee Luomu tee Oolong Musta tee Reilut ja luonnonmukaiset Rooibos Pussiteet Valkoinen tee Vihreä tee Yrtti- ja hedelmätee Maustamattomat teet

Oolong on äärimmäisen ylellistä, maustamatonta teetä. Oolong tai toisin sanottuna wulong tarkoittaa mustaa lohikäärmettä.

Miksi Oolong on mitä ylellisintä teetä? Siinä missä parhaat vihreät teelaadut valmistetaan ainoastaan teekasvin nupuista, oolongeissa keskimäärin enemmän myös vanhempia ja siten myös harvinaisempia, jo auenneita lehtiä.

Oolong -teet kuuluvat hyvin monimuotoiseen, osittain hapetettuun teeluokkaan, joiden teelaatujen hapettumisaste vaihtelee noin 10-70% välillä. Näin laajaan hapettumisskaalaan mahtuu hyvin monenlaisia teelaatuja aina herkemmistä, vihreää teetä läheisesti muistuttavista oolongeista tummempiin ja maultaan syvempiin laatuihin.

Oolongin valmistusprosessi sisältää pitkiä ajanjaksoja, joissa teelehtien annetaan näivettyä ja hapettua. Valmistuprosessi riippuu haetusta lopputuloksesta. Välillä lehtiä käsitellään esimerkiksi käsin hankaamalla, jotta lehtien rakenne rikkoutuisi ja hapettuminen edistyisi. Lopussa tee muotoillaan ja kuivataan normaaliin tapaan. Oolongia on perinteisesti tuotettu Kiinassa Fujianin ja Guangdongin maakunnissa. Nykyään teetä valmistetaan kuitenkin jokapuolella Kiinaa ja myös esimerkiksi Taiwanissa ja Thaimaassa.

Oolong-teelaatujen lehdet ovat valmistustavasta riippuen muodoltaan joko ohuita ja pitkulaisia tai puolipallomaisesti muotoon puristettuja. Pitkulainen muoto on vanhempi muoto, joka kehittyi Wuyi-vuorilla Kiinan Pohjois-Fujianissa. Pallomainen muoto puolestaan kehittyi myöhemmin Kiinan Etelä-Fujianissa.


 
MAKSUTAVATOMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
SISÄÄNKIRJAUTUMINEN
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen
ASIAKASPALVELU
Yhteystiedot
Yritystietoa
Toimitusehdot

MIKSI VALITA KUPPIKUUMAA.FI
      Edulliset hinnat ja laaja valikoima tuotteita
      Luotettavat ja nopeat toimitukset (vuosien kokemus verkkokaupasta)
      Monipuoliset maksuvaihtoehdot
      Briljantti asiakaspalvelu
      Kuppi kuumaa on aidosti suomalainen

Kuppi Kuumaa